НАГРАДИ:

Лауреат конкурса

13-го открытого Международного киноконкурса «КиноТок-2019» Россия, г. Орел

Награда за режисура

Националния фестивал на алтернативното кино "Мини филм" Попово 2016

Специална награда

Международен фестивал на алтернативното кино "Дунав - реката на Европа" Русе 2016

Така, така... [2015]


комедия, 25 fps, 9:00 мин., цв., HDV

Премиера:
12.09.2015 г. в град Килифарево

Гледайте тук целият филм в Youtube!

ТРЕЙЛЪР

Вторият проект за 2015-та година, преди станалите традиционни римейки за конкурса на Jameson Empire “Done in 60 seconds”, беше покана за участие във фестивал за любителски късометражен филм. Основната идея на фестивала е запазване на традициите и обичаите, екологията и туризма. Решихме да се впишем и традициите и започнахме да търсим разказ на български класик. Спряхме се почти веднага на разказа „Мила родна картинка” на Елин Пелин, актуален и сега. Започнахме работата по сценария, а за да е всичко коректно се свързахме и със сина на Е. Пелин – Боян Иванов. Исканата обаче сума за ползване на разказа, се оказа непосилна за бюджета на студиото, а и отпадането на коня и каруцата, като идея в хода на работата по сценария, ни принуди да вмъкнем и препратки към други разкази.
По идея на Цецо Донков, решихме да снимаме в село Априлово, основно в две локации - каменната чешма над селото и параклиса с новопостроената камбанария, намиращи се на първото възвишение на Средна гора, което местните жители наричат „Баба?“ и предоставящо изключителна гледка към цялото софийско поле.
Костюмите за продукцията на Господина и Стойна вече бяха осигурени, останалите на Нане Митре и Пазача се скалъпиха в движение.
Екипът се състоеше от Георги Дулев, Тихомир Дулев, Антон Урумов, Калоян Дулев, Радостина Дулева и кокошката Кокошка, която вече имаше опит пред камерата в „Щурец в Ухото”.
Снимките се проточиха около 9 часа под силното слънце, но имаше защо. Имаше и кетъринг осигурен от Лиляна Дулева.
Следва монтажа, а за музиката се погрижи Тодор Александров, който приготви свой аранжимент на песента „Кацнал бръмбар на трънка”. За техническата страна на записът помогна Огнян Гешев.


Според нашия приятел блогъра Данаил Найденов филмът "предизвиква в зрителите да се усмихнат носталгично, особено ако са прекарали детството си „на село“ при баба и дядо". Цялото ревю на Дани можете да прочетете на www.popcornmoviesbg.com .

режисура
Тихомир Дулев Георги Дулев

сценарий
Георги Дулев
Тихомир Дулев
по мотиви от разкази на Елин Пелин

участват
Георги Дулев
Тихомир Дулев
Калоян Дулев
Радостина Дулева
и
кокошката

оператор
Антон Урумов

монтаж
Тихомир Дулев

асистент
Радостина Дулева

музика и изпълнение
Тодор Александров

звукозапис
Огнян Гешев

кетъринг
Лиляна Дулева

благодарности за съдействието на
Петър Димитров
Ангелина Дулева
Цецо Донков


Бюджет: 77 лв.

Фейсбук галерия