SKYFALL [2014]


римейк, пародия, 30 fps, 60 сек., цв., HD

Премиера: 15.01.2014 г.

Гледайте тук целият филм!

Гледайте тук кадри от снимачната площадка!

Джеймс Бонд

"SKYFALL" е заснет специално за участие в конкурса Jameson Empire “Done in 60 seconds”.
Регламента на конкурса изисква да се заснеме римейк на известен филм с дължина точно 60 секунди.

Този път заложих на актуален филм от последните две години. Джеймс Бонд! SKYFALL е последния за сега филм за британския шпионин и най-успешен във финансово отношение.

Другата новост за филма е техническа - снимахме в професионално студио на зелен фон. След това добавих всички декори по време на постпродукцията.

Снимките протекоха в един ден, но този път бяха ангажирани повече хора. Пет човека застанахме пред камерата, като този път главната роля беше поверена на абсолютно начинаещ актьор. То и ние останалите сме си любители, но за него всичко от снимачния процес беше новост. Въпреки че малко се познавахме с Георги Атанасов аз му предложих да участва в моя филм заради приликата му с агент 007. Показах му филмите ми за конкурса от предишните години и той с готовност се съгласи. Съгласи се с уговорката да имам и резервен план, ако той не се справи и провали нещо.
Така и не направихме пробни снимки и пристъпихме към заснемането на самия филм. Георги се справи повече от отлично с ролята. Не съм се и надявал на такова попадение, но се случи!

За разлика от миналогодишния "Боговете сигурно са полудели" където бяхме боси и имахме само по един парцал за гащи, сега гардеробът беше доста голям. Събрахме от познати сватбените им костюми. В крайна сметка на снимачната площадка имаше 2 рокли, 3 палта, 4 шапки, 5 сака, 6 панталона, 7 чифта обувки, 8 ризи.

Окончателния вариант на филма се състои от 43 кадъра, като суровият материал за тези 60 секунди надхвърляше 40 минути.

Подбора на фотографии за фонове стана от личния архив. Например имението Скайфол е композирано от снимки от всички краища на България - пейзажи от Рила, Дуранкулашките езера, крепостта Кракра, камбанарията от с. Белица, както и старата ни Лада, която отдавна е предадена за скрап. А самата сграда е част от Лондонската кралска конюшня.

Последната любопитна подробност е, че имах и професионален актьор в екипа. Въпреки че не се показва на екран Емил Емилов даде гласа си за филма. Като професионалист той допринесе за по-голяма дълбочина на историята.

Филмът е заснет в GI VI STUDIO.

Имението Скайфол
Силва
Под прицел на снайпер
Централата на MI6
Благодаря на целия екип!


Сценарист и режисьор:
Тихомир Дулев

Оператор:
Тихомир Дулев
Георги Дулев
Огнян Гешев

Участват:
Георги Атанасов
Тихомир Дулев
Лиляна Дулева
Мария Дулева
Георги Дулев

Специално участие (глас):
Емил Емилов

Музика:
Павел Цветанков
Кръстьо Рабухчиев

Помощник режисьор:
Мария Дулева
Георги Дулев

Грим, Прически:
Мария Дулева

Костюми:
Григор Асенов
Иван Цветков
Тихомир Тодоров
Георги Дулев
Ангелина Дулева

Превод:
Гергана Манолова

Оръжие:
???Бюджет: 107 лв.

Фейсбук галерия