НАГРАДИ:

Лауреат конкурса

17-го открытого Международного киноконкурса «КиноТок-2023» Россия и Награда на главния редактор на конкурса, г. Орел

Специална награда

Международен фестивал на алтернативното кино "Дунав - реката на Европа" Русе 2016

Щурец в ухото [2015]


римейк, комедия, 25 fps, 2:58 мин., цв., HD

Премиера: 07.06.2015 г.

Гледайте тук целият филм в Youtube!


Отново заснехме римейк, но този път на български филм - "Щурец в ухото". Филмът е за конкурса на БНТ "Парчета кино, който е част от предаването "Лачените обувки на българското кино".

Това е най-бързо реализирания филм през последните години. Подготовката се състоеше в набавянето на акордеон, два куфара, две кошници, губер, юрган и кокошка. Единственото нещо, което ни липсваше, беше кокошката, но нали на пазара има - ето за това беше целия бюджет на филма.

Снимките направихме на 23-ти май над с. Рударци. Пейзажа от една страна беше Витоша със сгушените в полите й селца, а от другата завод Стомана.

На снимачната площадка бяхме само Георги Дулев и Тихомир Дулев. И двамата играехме последователно пред камерата и се снимахме. След това за общите сцени използвахме статив.

След това за няколко дни, в периода 24-28-ми Тихомир Дулев направи монтажа.

Бюджет: 7 лв.

Фейсбук галерия


Интересна подробност към проекта е и това, че няколко дни след като заснехме филма се срещнахме с режисьора на оригиналната продукция на "Щурец в ухото". Това е Георги Стоянов. Той присъства на една специална прожекция на филма си. Ние се запознахме с него, поговорихме си и той ни даде автограф с интересно посвещение: "На Тишо и Жоро, да не спират по пътя!". Самият автограф можете да видите в края на страницата.