Студио SHAIL - любителско кино

STAR WARS: Тайният архив


фантастика, драма

Незавършеното продължение на Орден в сянка

Един месец след като завърших Орден в сянка реших да направя продължение на филма. Стартирах новия проект със сюжет, който доразвива историята, а също така представя и още няколко нови герои.
Oще в началото желанието ми беше да събера екип от около 10 души, така че да направим един по-съдържателен и изпипан филм. С по-добри ефекти и качествена история.
Имах сюжет, към който много скоро добавих един разказ на Лори от ФМВБ. Моята история представляваше динамичната страна на филма, докато нейната философската дълбочина на конфликта между джедаите и ситите.
За съжаление идеята ми не се осъществи. Въпреки че сценария напредна и беше почти готов, по-нататъшната организация се провали. Въпреки желанието на няколко човека да довършат и доразвият с хубави диалози сюжета, в крайна сметка всичко пропадаше. Докато накрая прекратих окончателно проекта.
Тук постепенно ще представя някои от материалите, от подготовката на този филм.


Откъс от сценария на Лори:

ДАРТ АДРОН
Силата ти дава мощта...

АЛАНДРА
Гнева ти дава мощта. Ти само експлоатираш Силата.

ДАРТ АДРОН
Защото това ти е право, дадено от вселената. Защо да пропиляваш този дар? Защо да не го използваш, за да поведеш останалите?

АЛАНДРА
Защото не ги водиш, а владееш. Сам го каза!

ДАРТ АДРОН
Точно така, това е закона на природата. Джедаите са изкуствена пречка към съвършенството, останали на едно равнище от хилядолетия.

АЛАНДРА
А нима ситите са съвършени?

ДАРТ АДРОН
Не, но се стремят към това.

АЛАНДРА
И как точно го правят?

ДАРТ АДРОН
Като разкъсват веригите, които ги държат – една по една. Първо е съвестта, защото има ли я – ти си слаб.