Ламята [2018]


мистерия, дарама, комедия, фентъзи, 24 fps, 27:55 мин., цв., HD

Премиера:
17.12.2018 г.

ТРЕЙЛЪР ФИЛМ

Този път се пренасяме в китното планинско селце Горно крушево. Попът и Даскалът са в кръчмата и "уважават" новата скоросмъртница. Патриотичните им песни огласят цялото село докато не се появява ламя.
Ленчето, млада мома за женене, оповестява на всички за появилата се ламя, която нанася поразии по селото и за капак е изяла и няколко овце. И кой ще избави селото от ламята? Кой е способен да ? се опълчи? Може би единственият ергенин в селото - Койчо.

И така, потопете се в неповторимата атмосфера на селската кръчма, лютата ракия и селските несгоди.

След като в "Паисий" използвахме литературен първоизточник, сега работихме върху оригинален сценарий написан от Тихомир Дулев през ануари 2017 г. Попълнението към наличните ни костюми осигури Георги Дулев. Декора на кръчмата изгради Тихомир Дулев на мястото на декора на къщата на Софроний Врачански. Това беше основното място за снимки, но този път снимахме и навън. За няколко кадъра се върнахме на снимачната площадка на "Боговете сигурно са полудели" в Рудник Република. Там заснехме общите кадри с търсенето на ламята. След това близките планове бяха заснети на по-удобно място - насипахме пясък и опънахме платнище, за да се предпазим от силното слънце. По същия начин заснехме и кадрите с Ленчето в сеното.
Овцете с овчаря снимахме край Драгичево. В с. Лещен снимахме много пейзажи и детайли от селото. Освен това филма е пълен с кадри заснети на десетки различни места.


Очаквайте официалната онлайн премиера!

Участват:
Радостина Дулева
Тихомир Дулев
Георги Дулев
Калоян Дулев
Лиляна Дулева
Катерина Тодорова
Методи Терзийски

Оператор
Радостина Дулева
Тихомир Дулев

Монтаж
Тихомир Дулев

Костюми
Георги Дулев
Тихомир Дулев

Декори
Тихомир Дулев

Музика
Eriney

Оригинален сценарий
Тихомир Дулев

Режисура
Тихомир Дулев
Георги Дулев

Коректор
Мариянка Борисова

Благодарности
Ангелина Дулева
Сем. Чолакови


Бюджет: 236 лв.

Фейсбук галерия